Somon cu sos de mustar si miere

de Irina in Somon, 18 Sep 2013 | 27373 vizualizari

 

O bucata buna de somon fript, cativa cartofi aurii si putin sos de mustar turnat peste ele, iata o masa delicioasa pentru mine.

 

INGREDIENTE

  • 2 rondele de somon
  • 2 cartofi fierti
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 lingura ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de mustar si miere:

Am pregatit intai vasul de frigere.

Rondelele de somon le-am spalat, le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu sare.

In vasul incins am pus rondelele la fript. Am acoperit cu capacul. 

Cnd s-a rumenit pestele usor, l-am intors pe partea cealalta, am pus din nou capacul si am oprit focul. Somonul se prepara imediat, datorita caldurii acumulate in vas. 

Intre timp, am fiert 2 cartofi mai mari in coaja. Cand s-au racit, am curatat coaja si am taiat cartofii in 4 pe lungime. Dupa ce i-am condimentat, i-am pus putin in ulei incins, cat sa capete o crusta aurie.

Sosul l-am pregatit pur si simplu amestecand ingredientele: mustar, miere, ulei si zeama de lamaie.

Am aranjat frumos pe un platou o bucata de somon, cateva felii de cartofi si am turnat sos pe deasupra.

Am aruncat si cateva frunzulite de busuioc si gata masa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de mustar si miere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar